
Restauracja Dworcowa kontynuuje piękną tradycję, zgodnie z którą dworce kolejowe były miejscem nie tylko podróży, ale także spotkań przy stole, w restauracjach czy małych punktach gastronomicznych. W miniony weekend świętowała swoje pierwsze urodziny, a uroczystość zgromadziła tłumy gości, którzy mieli okazję skosztować zarówno klasycznych specjałów, jak i nowości w menu przygotowanych specjalnie na tę okazję. Wyjątkowy klimat wydarzenia podkreśliła kapela góralska Potocek, której muzyka wprowadziła wszystkich w doskonały nastrój. Dzięki swojemu doświadczeniu artyści doskonale odczytywali potrzeby gości, zapewniając im niezapomniane wrażenia.
Obecnie Restauracja Dworcowa jest najchętniej odwiedzanym lokalem gastronomicznym w Żywcu. W weekendy rezerwacja stolika to niemal konieczność, bo bez niej często trzeba czekać w kolejce. Restauracja przyciąga gości wyśmienitą kuchnią, łączącą tradycyjne smaki Polski, Gruzji i Ukrainy. Mistrzowsko przyrządzane mięsa, ręcznie lepione pierogi, pielmieni, pyrohy i chinkali, aromatyczne zupy oraz wykwintne desery to tylko namiastka tego, co czeka na odwiedzających.
Jeśli szukacie miejsca z wyjątkowym klimatem, doskonałą kuchnią i dogodną lokalizacją, koniecznie odwiedźcie Restaurację Dworcową w Żywcu – lokal, który urzeka nie tylko smakiem, ale i atmosferą.
Twoje zdanie jest ważne jednak nie może ranić innych osób lub grup.
Komentarze opinie